uitreiking eerste exemplaar

Woensdag 5 maart 2014 is het eerste exemplaar van het tweedelige boek

Het communistische verzet in Groningen – 1940-1945

Max van den Berg, Commissaris van de Koning in Groningen, reikt het eerste exemplaar uit aan Emmy Kobus-Wolters, deelneemster aan het voormalig verzet. Foto: © Dick Prak

Max van den Berg overhandigt Emmy Kobus-Wolters het eerste exemplaar van het tweedelige boek. Foto: © Dick Prak

door Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, Max van den Berg, uitgereikt aan Emmy Kobus-Wolters, deelneemster aan het voormalig communistische verzet.

De uitreiking vond plaats in de stad-Groningse Der Aa-kerk in aanwezigheid van meer dan 400 genodigden.

Onder de aanwezigen waren veel nabestaanden van verzetsmensen en ook nog enkele deelnemers aan het voormalig verzet, waaronder de bijna 100-jarige mevrouw Siet Gravendaal-Tammens.

Voorafgaande aan de uitreiking zijn toespraken gehouden door:

Nadat mevrouw Emmy Kobus-Wolters beide delen van het boek in ontvangst had genomen, sprak zij een kort dankwoord, waarvoor zij een warm applaus kreeg.

Aan het begin van de bijeenkomst zong een gelegenheidskoor het ‘Moorsoldatenlied‘. Bij binnenkomst van de genodigden en na afloop van de uitreiking was er muziek op gitaar van Tsigani. Veel genodigden kochten na afloop het boek.

v01.05 © Geert Sterringa Stichting 2014