publicaties

Verschenen zijn:

• illegale CPN Het communistische verzet in Groningen – 1940-1945 (woensdag 5 maart 2014 bij Uitgeverij Profiel in Bedum)
  • Rode Hulp – De opvang van Duitse vluchtelingen in Groningerland – 1933-1940 in 1986 bij Wolters-Noordhoff / Forsten te Groningen
  • Noorderlicht De illegale communistische pers in Groningen – 1940-1941 in 1982 in eigen beheer, in 1983 een 2e druk

De volgende publicaties zijn elders verschenen:

• uit ‘Stad & Lande’ een voorpublicatie over de illegale CPN in het kwartaalblad van de Vereniging Stad & Lande
  • uit ‘Cascadeplein 4′ een artikel over Johan Swint met verwijzing naar een filmfragment van de onthulling van het herdenkingsmonument

Overige publicaties en documentaires van derden:

• in Lutje Feith, nummer 4 2013, pag. 6_______________________________________ Omringd door mist en nevel: concentratiekamp Natzweiler, door Bettie Jongejan, over onder anderen Jan Alberts, Anne Rode, Georg Steinfelder, Zwiert Buurke, Jan Oosterhuis en Enne Hazenberg.
  • documentaireserie van RTV Noord en OVCG ‘Verhalen uit het verzet’, met onder anderen GeertJan Herder in  ‘Wie was mijn opa Geert Sterringa?’ en verzetsvrouw Siet Gravendaal-Tammens.